O carte de suflet – 20 de ani în Siberia: amintiri din viață

20-de-ani-in-siberia-amintiri-din-viata

Pot spune ca Anita Nandris-Cudla cu a ei carte 20 de ani în Siberia: amintiri din viață, si-a gasit locul de seama alaturi de marii scriitori ai lumii.

As vrea sa redau recenzia mea de pe Goodreads:

Cartea este o comoara literara. Scrisa de Anita, la indemnul unui frate, cartea descrie „aventurile” familiei in Gulag. Anita, o taranca nestiutoare de carte, dar cu inalte valori spirituale povesteste intr-un limbaj arhaic, specific bucovinenilor, viata ei cu bune si rele, alaturi de parinti, apoi alaturi de sot si de copii, si in cele din urma experienta traumatizanta din Siberia.

Desi limbajul este simplu veti fi total impresionati de felul in care Anita reuseste sa descrie viata in Bucovina in perioada interbelica si apoi chinul supravietuirii in Siberia. Intamplarile prin care trec Anita si cei trei copii minori, despartiti de tata, par ireale.

Povestea Anitei ar putea fi transformata cu succes intr-un film de Oscar, dar demascarea ororilor comuniste nu se bucura de acelasi interes mediatic ca holocaustul evreiesc. Dar cine stie, poate la un moment dat ne vom bucura de o pelicula care sa ilustreze aceasta poveste halucinanta.

Cartea are un mare succes, si drept e cand spun acest lucru. Daca aveti cont GoodReads, veti vedea ca acesta carte este notata adesea cu 5 stele din 5, totalizand un punctaj de 4,8/5.

Va recomand cu caldura o lectura din lagarul de gheata al comunismului.

Cartea poate fi cumparata de pe Elefant.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s